Home / Actualitate / Sterilizeaza-ti animalul de companie

Sterilizeaza-ti animalul de companie

Sterilizeaza-ti animalul de companieApel pentru sterilizare “Legalizează-ți prietenul!”

 

Asociația Pet Hope, în calitate de partener al campaniei “Legalizează-ți prietenul!” lansată de Asociația Pieces of Heaven, încurajează proprietarii de animale să sterilizeze patrupedele fără pedigree și să le înregistreze la Primăria Timișoara, respectând astfel Hotărârea Consiliului Local care prevede amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoanele care ignoră noile reguli privind deținerea animalelor de companie.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local 146/14.03.2013 privind stabilirea unor măsuri pentru gestionarea câinilor cu şi fără stăpân din municipiul Timişoara şi a animalelor de companie, deținătorii de animale fără pedigree au obligația sterilizării acestora până cel târziu în luna septembrie a anului 2013. Pe lângă sterilizarea animalelor fără pedigree, în Timișoara, orice proprietar de animal de companie, de rasă sau nu, trebuie să își identifice patrupedul prin microcipare și să îl înregistreze în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara.

În acest context, Asociația Pieces of Heaven desfășoară o campanie de aducere în legalitate a animalelor de companie, prin acordarea de reduceri semnificative la prețurile pentru operațiunile necesare înregistrării obligatorii la Primăria Timișoara a oricărui animal de companie din orașul nostru.

 

În colaborare cu unul dintre cele mai bune cabinete veterinare din Timișoara, Asociația Pieces of Heaven a obținut reduceri de prețuri după cum urmează:

  • Sterilizare motan metis: 55 lei
  • Sterilizare pisică metisă: 70 lei
  • Sterilizare câine metis: 60 lei
  • Sterilizare cățea metisă: 85 lei
Sterilizare Animale de Companie

Sterilizare câine de rasă:

  • Între 5 și 10 kg: 115 lei
  • Între 10 și 20 kg: 120 – 150 lei
  • Între 20 și 40 kg: 160 – 180 lei
  • Peste 40 kg: 190 – 230 lei
  • Sterilizare cățea de rasă:

 

  • Între 5 și 10 kg: 140 – 160 lei
  • Între 10 și 20 kg: 170 – 180 lei
  • Între 20 și 40 kg: 190 – 210 lei
  • Peste 40 kg: 220 – 260 lei

Sterilizare motan de rasă: 100 lei

Sterilizare pisică de rasă: 140 lei
Alte operațiuni necesare înregistrării animalului de companie *:

  • Microcip: 20 lei
  • Vaccinare: 35 lei
  • Deparazitare internă: 1,5 lei/ buc/10 kg
  • Deparazitare externă: între 20 și 40 lei în funcție de greutatea animalului
  • Carnete de sanatate – GRATUIT

* prețuri valabile dacă sunt achiziționate cel puțin 3 servicii din cele enumerate mai sus, inclusiv sterilizarea

 

Întrebări frecvente

Care este numele cabinetului unde vor avea loc sterilizările și operațiunile de microcipare, vaccinare și deparazitare?
Cabinetul veterinar partener al campaniei “Legalizează-ți prietenul!” este Maxivet, prin medicii veterinari Adrian Guiu si Mihai Druga.

Cât durează campania “Legalizează-ți prietenul!”?
Ultima zi de reduceri în cadrul campaniei este 1 septembrie 2013.

De ce există diferențe de preț între câinii metișși cei de rasă?
Atât Asociația Pieces of Heaven, cât și partenerii ei în această campanie, încurajează și ajută în mod special familiile care au adoptat un câine metis. Nu există diferențe în calitatea actului medical și nici în calitatea materialelor folosite, medicii veterinari s-au arătat dispuși să renunțe la contravaloarea manoperei în cazul sterilizării câinilor metiși.

În cazul câinilor de rasă, există diferențe între prețurile practicate în cadrul campaniei și cele practicate în mod normal?
Da, chiar și în cazul animalelor de rasă, reducerile sunt semnificative față de prețul standard, în afara campaniei  “Legalizează-ți prietenul!”.

Cum se stabilește dacă un câine este de rasă sau nu?
În funcție de înscrisul medicului veterinar pe carnetul de sănătate al animalului.

Cum procedez dacă vreau să beneficiez de prețurile promoționale?
Prețurile de mai sus sunt valabile doar în condițiile în care faceți parte din campania “Legalizează-ți prietenul!”. În acest sens, puteți să sunați la numărul de telefon 0721.707.111 sau să scrieți un mesaj la adresa ceausu_raluca0108@yahoo.com. Pentru validarea participării în program aveți nevoie de confirmarea coordonatoarei Raluca Ceaușu, alături de data și ora programării, stabilită de aceasta.

Dacă vreau să sterilizez animalul de companie și nu îmi permit să plătesc nici macar prețul minim promoțional, pot să primesc ajutor?
În măsura resursele financiare disponibile va fi întocmită o listă de solicitări aferente cazurilor sociale, iar echipa Asociației Pieces of Heaven va hotărî situațiile în care se vor oferi operații gratuite.

Cum voi fi ajutat concret să intru în legalitate cu animalul de companie?
Pe lângă prețurile promoționale, Asociația Pieces of Heaven va completa împreună cu dvs cele 2 documente necesare înscrierii patrupedului în cadrul Registrului animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara, și anume: Adeverința medicală de sterilizare și Declarația proprietarului.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un animal de companie pentru a fi înscris în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara?

  • Să fie microcipat
  • Să fie vaccinat
  • Să fie deparazitat intern și extern
  • Să fie sterilizat dacă este fără pedigree
  • Să aveți acordul Asociației de proprietari și al vecinilor pentru deținerea animalului

 

Care sunt riscurile la care mă expun dacă nu respect Hotărârea Consiliului Local Timișoara?
Amenzii pentru nesterilizarea animalului (între 500 și 1.000 lei) se adaugă alte amenzi (între 800 și 1.000 lei) pentru deținerea unui animal de companie fără carnet de sănătate sau fără acordul Asociației de proprietari sau fără a fi înscris în Registrul animalelor de companie gestionat de Primăria Timișoara.

Cum pot fi prins că nu am respectat Hotărârea Consiliului Local Timișoara?
Orice vecin, cunoscut sau persoană care știe că dețineți un animal de companie poate să vă facă o sesizare și veți fi expus controlului instituțiilor abilitate. De asemenea, atunci când vă aflați cu animalul de companie pe domeniul public, sunteți pasibil de control (sunteți obligat să aveți asupra dvs o copie a carnetului de sănătate al animalului, cu mențiunea că a fost sau nu sterilizat).

Există excepții de la obligativitatea sterilizării animalelor fără pedigree?
Da, puii care nu îndeplinesc vârsta sterilizării, animalele bolnave (declarate de medicul veterinar că au o afecțiune de sănătate care nu permite operația de sterilizare) și câinii certificați ca fiind utilitari.

Unde pot citi prevederile Hotărârii Consiliului Local Timișoara?
Pentru a parcurge întreg HCL-ul și anexele lui, click aici

Cum procedez dacă vreau să donez pentru sponsorizarea unei sterilizări la preț promoțional?
Dacă vreți să ajutați un caz social, vă rugăm să o contactați pe coordonatoarea programului, Raluca Ceaușu, la numărul de telefon 0721.707.111 sau la adresaceausu_raluca0108@yahoo.com

Mai multe detalii la: pethope.ro

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


1 × = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

x

Check Also

Oferte Black Friday 2014

In Premiera! Ofertele cu Reducerile de Black Friday 2014 !

Vezi cataloagele cu ofertele de Black Friday 2014 si nu rata nici o ...