Home / Actualitate / Cometa ISON se apropie cu 103.750km/h (Poze)

Cometa ISON se apropie cu 103.750km/h (Poze)

Cometa ISON se apropie de soare cu 103.750kmh sau 28.8km/sec. Ce inseamna asta?

Dupa ce va trece pe langa soare isi va schimba directia si va trece prin fata pamantului la o distanta destul de mare. Mai sunt 67 de zile pana ajunge in perihelion (punctul cometei cel mai apropiat de soare), urmand ca prin ianuarie, februarie sa se intersecteze cu traiectoria pamantului la o distanta destul de mare.

Cometa ISON 2013

Va lovi pamantul?

Teoretic nu, dar cum tehnologia noastra inca este destul de inapoiata pentru a da date exacte despre ce se intampla in spatiul cosmic, orice este posibil. Exista posibilitatea de a se sparge in mai multe bucati dupa ce va trece pe langa soare, in acest caz sunt sanse mai mari sa ajunga si la noi cateva, dar nu va speriati ca nu vor distruge planeta. In cel mai rau caz va distruge un oras si va crea o panica globala. Cel mai probabil va arde complet cand se va trece pe langa soare sau va trece pe langa noi.

Cand o vom putea vedea pe cer?

Incepand cu sfarsitul lunii octombrie se va putea vedea pe cer cu un binoclu, iar in Decembrie dupa ce va trece pe langa soare e posibil ca va fi vizibila cu ochiul liber.

Vine sfarsitul?

Este totusi o coincidenta ca pe approx 22 Decembrie cometa ison va fi in perihelion, deoarece in calendarul nostru nu exista anul zero, avem calendarul cu 1 an inainte… sa fi avut totusi dreptate Maiasii cu sfarsitul ? …vom afla in curand, pana atunci continuati sa faceti ce a-ti facut si pana acum pentru ca nu e nimic sigur…probabil sunt sanse mai mari sa fiti omorat intr-un accident sau de o boala decat de aceasta cometa.

Aici puteti viziona un film interesant chiar de la NASA (space.com)

Comments

comments

x

Check Also

Oferte Black Friday 2014

In Premiera! Ofertele cu Reducerile de Black Friday 2014 !

Vezi cataloagele cu ofertele de Black Friday 2014 si nu rata nici o ...